AT LEVE MED MINDRE

AT LEVE MED MINDRE

Når man rejser, som vi gør, over længere tid og fra sted til sted, så har det været vigtigt for os at være meget bevidste om, hvor mange ting og sager vi rejser med. Før vi tog afsted gjorde vi os mange tanker om, hvad vi skulle have med på rejsen, hvad ville vi få brug for og hvad ville der være plads til i taskerne.

 

Vores udgangspunkt har været to store rejserygsække og derudover en håndbagage (dagsrygsæk) til hver. Undervejs har vi primært sorteret endnu mere fra end vi havde til at starte med, dels fordi vi havde brug for ting i Afrika, som vi ikke behøvede på vores videre rejse, og dels fordi, at vi har måtte erkende (nok mest Charlotte), at vi kan klare os med endnu færre stykker tøj pr. person. Og netop tøjet er det, som sammen med vores sko fylder allermest.

 

 

Vi har talt vores tøj sammen. Og det varierer lidt, men sådan som det ser ud nu (hvis man ikke tæller undertøj med), så har Hasse ca. 15 stk tøj, og Charlotte 25 stk. Pigerne ligger der imellmem. Vi har måtte købe lidt ekstra, efter vi er kommet til Australien, da vi manglede nogle varme bluser og bukser. Det forholder sig faktisk sådan, at vi alle ved, hvad vi har af tøj, og ikke noget bliver glemt. Selv Liv har helt styr på tøjet i hendes pose, og også meget stærke holdninger til, hvad hun vil have på. Selv med få stykker tøj bliver noget af tøjet yndlingstøj og resten bliver brugt bare en gang i mellem.  Desuden har vi 3 par sko hver: sandaler, klipklappere og kondisko. Hverken mere eller mindre, selvom vi har opdaget, at sandalerne sjældent bliver brugt. Sammenlignet med derhjemme, hvor vi har en del mere tøj pr. person, så har vi nok fundet ud af, at vi kan klare os med en del mindre.

 

Hasses ca. 15 stk tøj

 

Allerede før vi tog på denne rejse, har vi været inspireret af ‘less is more’ og det at tænke over, hvordan vi har kunne minimere antallet af ting i vores hjem. Det har været en spændende proces for os, da vi oplevede en større ro ved at have færre ting/tøj i hjemmet, og når det kom til stykket, legede pigerne faktisk ikke med så meget forskelligt legetøj, men holdt sig tit til det samme i deres lege. Vi har undervejs på vores rejse set og lært, hvordan folk med færre midler lever med lidt, men stadig er glade og trives i den hverdag, som de nu har. Alt fra de små lerhuse i Afrika, til blikhuse i Sri Lanka, til bambushytter i Thailand. Børn som har lavet en legetøjsbil ud af en plastikflaske og nogle kapsler, og trækker den efter sig i en snor. Eller børnene som spiller fodbold med nogle sammenkrøllede poser med snore omkring.

 

Vores piger har på denne rejse udover skole- og tegneting, kun bamser, nogle plusplus’er og nogle små figurer med. Det er alt rigeligt og ofte skaber de legene ud fra der, hvor vi lige er på det givne tidspunkt, og de ting de finder i naturen. Vi voksne klarer os med en god bog, Storytel (lyttebøger), kortspil og terninger. Og jo, pigerne får lov til at være på Ipad en gang i mellem, så vi er ikke koblet helt fra den digitale verden, ligesom at vi voksne jo også er på internettet.

 

 

Her i Australien har vi bosat os i en lille campervan. Ja faktisk, så bor vi på 8 kvm alle 5. Vi har både siddeplads, køkken (med vask, kogeblus, køleskab og mikrobølgeovn) og sovepladser til os alle. Vi har fået plads til alle vores ting plus, at vi har fyldt varer ind, så vi kan lave mad. Okay, vi bor tight, men vi trives faktisk ret godt i det. Vi skal blot vænne os til at sove lidt tættere, end vi plejer. Og hvor fantastisk at vågne op sammen omgivet af smuk natur.

 


6 thoughts on “AT LEVE MED MINDRE”

 • 1
  Lene on March 29, 2019 Reply

  Dejligt at høre fra jer. Hvordan går det med Livs ankel? Hvornår rejser i fra Australien? Lyder til at I trives med rejselivet og de mange oplevelser sammen. De bedste hilsner Lene

  • 2
   Kampp Davidsen on March 29, 2019 Reply

   Hej Lene,
   Det går okay. Hun er fortsat på smertestillende. Og som du ved er hun en pige med krudt i rumpen, så det kan godt være svært at skulle sidde stille så meget. Men når det så er sagt, så synes vi hun tager det rigtig pænt. Vi tager fra Australien den 6/4, så skal vi lige til et par storbyer før vi ender i Alanya :).
   Vi glæder os til at se jer.
   Kh Hasse og Charlotte

 • 3
  Mads on March 29, 2019 Reply

  Tak for fine historier – herligt at følge jer og et rart afbræk lige at læse om jer:-)
  Spændende at se hvordan I tager less is more med tilbage. Regner med du bliver lige så kulturbærende her på kontoret, på den her front, Hasse som da du kom hjem fra Nepal og ikke længere spiste kød 🙂
  Jeg hilser i hvert fald inspirationen velkommen og første step må være oprydning i kælderen:-)
  Fortsat god tur!
  Mads

  • 4
   Kampp Davidsen on March 29, 2019 Reply

   Hej Mads, fedt du følger med Er også selv spændt på hvordan vores oplevelser på rejsen kommer til at påvirke vores valg når vi er hjemme igen! Og hvis jeg kan inspirere nogle af jer på kontoret er det jo bare et ekstra plus. God tur i kælderen

   Hilsen Hasse

 • 5
  Grethe on April 9, 2019 Reply

  Det er fuldstændigt rigtigt at man kan klare sig med mindre. Men det hjælper også at være i områder, hvor gummistøvler, regntøj og uldundertøj ikke er nødvendigt! I øjeblikket er vejret fint herhjemme, men vi var ved at drukne i marts.
  Fortsat god tur fra Grethe

  • 6
   Kampp Davidsen on April 13, 2019 Reply

   Ja vi har hørt det har været noget regnfuldt i DK i marts. Det er klart, at der er brug for mere overtøj, når der er koldt. Tak vi nyder 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *