SRI LANKAS GÆSTFRIHED

SRI LANKAS GÆSTFRIHED

Efter vores lettere hektiske ankomst til Sri Lanka har det været dejligt med en uges tid, hvor der ikke har været så meget fart på. Selvom der bare er gået en uge, og vi egentlig havde en plan om, at vi skulle slappe så meget af, at vi ville komme til at kede os helt enormt (så meget har vi ikke fået slappet af endnu), så har vi allerede oplevet en hel masse.

En af de ting der til at starte med har været helt tydeligt i skiftet mellem Zambia/Tanzania og Sri Lanka, er at deres samfund på utolig mange punkter minder rigtig meget om vores derhjemme i Danmark. Mange ting fungerer overraskende godt, og mange steder kan vi betale med visa, og taxi kan bookes over nettet. Vi har endda været på vores første Uber-tur med en meget venlig møbelsælger, der kørte taxi i sin privatbil efter arbejde.

 

 

Efter Colombo er vi nu ankommet til den sydlige del af Sri Lanka. Vi bor et virkelig dejligt sted (Villa Gaetano) i Unawatuna, hvor vi de første par dage har haft det helt for os selv. Vi har valgt at bo lidt fra havet, dels for at bo lidt billigere (vi skal jo holde budgettet) og dels for at komme tættere på lokalsamfundet. Vi er her uden for højsæson, hvilket betyder, at vi mange steder ikke møder så mange turister, som vi fornemmer der kan være på andre tider af året. På opfordring af det meget søde par, der har stedet her hvor vi bor, og efter snak med et par tuk-tuk chauffører, har vi været på to ture, der har budt på svømmetur med kæmpe havskildpadder og æren af at se verdens største dyr, blåhvalen, i sit naturlige miljø. På trods af de meget fascinerende dyr, har det nok været den gæstfrihed Sri Lanka har mødt os med, der har imponeret os mest.

 

 

Vi var en eftermiddag på en lille gåtur, omkring Villa Gaetano. Her kom vi forbi en have, hvor der stod en dame, som vinkede til Liv (Ja mildest talt er de helt vilde med Liv hernede). Derefter inviterede hun os indenfor i sit hus, og bød os på en kop te. Det viste sig, at det kun var os, der skulle have te, mens det meste af en temmelig stor familie blot kiggede på. De var alle meget søde og meget glade for Liv, der vækker positiv opmærksomhed alle steder hun kommer. Vi snakkede og hyggede med familien og spurgte ind til forskellige ting, som faldt os ind ift. arbejde, skole, huset osv. Det virker ikke til, at de har mange penge og med hendes mand, Ishan, der kører tuk-tuk og hun, Mathu, der arbejder på fabrik tænkte vi, at de ikke kan have så stort rådighedsbeløb. Alligevel spurgte de på et tidspunkt, om vi kunne tænke os at komme til frokost dagen efter. For at imødekomme gæstfriheden takkede vi ja.

 

 

Lidt usikre på, hvad vi havde sagt ja til, ankom vi hos dem dagen efter kl 12:00, som aftalt. Vi havde håbet, at vi skulle være en del af en stor familiefrokost, men i stedet så vi, at der var dækket op til fem. Det viste sig, at de havde tilberedt et stort festmåltid til os, og havde ikke tænkt sig selv at spise med. Efter lidt tid fik vi heldigvis Ishan til at sætte sig ved bordet og spise med os. Det var virkelig lækker mad, og hyggeligt at sidde og spise, mens børnene fik gang i leg og Liv blev gode venner med Mathu, efter Mathu havde tilbudt hende masser af Cola.

 

 

Familien bor 4 generationer i to huse. Den ældste er bedstefaren til Mathu, som er 89 år gammel. Han kommer desuden hver morgen til Villa Gaetano og fejer græsplænen med et smil. En gæv gammel mand. Så tjener han fortsat lidt til familien. Han bor i sit eget hus, og alle andre bor sammen i et nyere hus.

 

 

Vi spurgte til religion og vi hørte straks om det budistiske tempel, som ikke lå langt herfra, og som de jævnligt besøger. Ishan tilbød at køre os forbi templet senere samme dag. Vi takkede endnu en gang ja, og senere samme eftermiddag blev vi bragt med hans tuk-tuk til det nærliggende budistiske tempel. Meget stort og imponerende. Pigerne synes det var en spændende tur.

 

 

Nu er vi klar på at udforske mere af Sri Lanka og tager videre til byen Talalla i morgen.


2 thoughts on “SRI LANKAS GÆSTFRIHED”

 • 1
  laila olsen on October 24, 2018 Reply

  Kære alle 5. Det er virkelig spændende læsning,- og efter jeres Afrika oplevelser, som i heldigvis kom godt ud af, så er det jer virkelig velundt at opleve Sri Lanka. Vi læser med stor interesse om de naturoplevelser i får, og især om blåhvalen, da vi til februar har bestilt en natur-tur til Sri Lanka med blåhval tur. I får da virkelig også bekræftet at børn er en god “indgang” når man rejser, og alle antagelser om at når man får børn er man låst og har en masse begrænsninger, gør i til skamme. Her i Danmark har vi jo haft et fantastisk efterår og vi kan stadig nyde kaffen i haven. Dog ikke i sommertøj !! Jørgen og jeg trives med at bo i en andelsboligforening i Himmelev/Roskilde,- lidt mindre bo-areal end tidligere, men så har vi heldigvis stadig vores sommerhus i Jægerspris med god plads og stor have. Fortsat god rejse til jer, og jeg glæder mig til næste melding. Gode tanker til jer fra Laila.

  • 2
   Kampp Davidsen on October 26, 2018 Reply

   Hej Laila.
   Tak for din fine hilsen og dejligt at vores indlæg bliver værdsat. Det lyder spændende med jeres tur til Sri Lanka, vi har haft rigtig gode oplevelser her indtil videre, så bestemt anbefalelsesværdigt. Hils omkring, håber I alle har det godt.
   Kh Hasse og Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *