HØJLANDETS SKØNHED

HØJLANDETS SKØNHED

Efter at have slappet totalt af i 10 dage nede på Sri Lankas sydkyst, og derefter brugt en halv dag i Yala National Park, hvor vi så krokodiller og elefanter samt en masse andre dyr, drog vi videre ind i højlandet. Wow det har imponeret os fra første øjekast. Flotte frodige bjerge, der tårner sig op i landskabet.

 

 

 

 

Vi valgte at bosætte os ved et homestay i byen Ella i 4 dage. Vi boede ved en sød familie, som havde bygget et ekstra rum ved siden af deres hus. Huset lå få hundrede meter fra hovedgaden, hvis man altså syntes det var en god idé at gå på togskinnerne det meste af vejen. Det er en ting her i Sri Lanka – at gå på skinnerne. Togene kører ikke så ofte som i Danmark, så de fleste lokale ved, hvornår det næste tog kommer. Det gjorde vi selvfølgelig ikke, men så var de gode til at sige, hvis der snart kom et tog, så vi kunne komme i sikkerhed.

 

 

En af dagene havde vejrudsigten lovet godt vejr hele dagen (det er jo regntid her for tiden), så der valgte vi, at vi skulle på vores første vandretur sammen for at bestige ‘Little Adam’s Peak’. Fra turen startede til toppen skulle der være godt to kilometer, så vi forventede, at Liv kunne gå lidt i starten, og derefter skulle bæres. De to andre havde vi forventing om kunne gå hele vejen, men måske skulle der nogle pauser til. Den første kilometer gik moderat op og den sidste stejlt op. Liv klarede det super fint den første kilometer og de to andre ligeså.

 

 

Herefter begyndte den stejle opstigning med trin efter trin, så lidt snævre passager for derefter at have trapper igen. Vi mødte nogle på trappen, som kiggede forundret på Liv og spurgte os, om hun ikke skulle bæres. Dog havde Liv og Hasse fundet på, at Liv var en leopard (LØVEpard i Livs optik), som kiggede efter mus, så hun helt glemte, at der var mange mange trappetrin. Og lige pludselig var vi på toppen. Hele vejen gik Liv uden at komme op en eneste gang. Vi var ret imponerede og ligeså var en del af de andre, som med hiv og slæb var kommet op til toppen. Vibe og Nanna havde ikke brokket sig en eneste gang. Det var vildt dejligt at opleve, at vi kunne vandre sammen og komme op til den smukkeste udsigt over bjergene uden sure miner. Forhåbentligt kommer der flere gode gå/vandreture fremover.

 

 

 

En af Sri Lankas største eksportvarer er Ceylon TE. I højlandet dyrker de rigtig meget te og der er de flotteste grønne skråninger med den ene teplante efter den anden. Da vi er de helt store tedrikkere, så tog vi en af dagene til en nærliggende teplantage med fabrik, så vi kunne se, hvordan teen blev lavet. Vi fik først fortalt om, hvordan de tager de øverste skud af teplanten og anvender det til produktionen. Hvordan bladene bliver tørret, knust, sorteret osv. Det var en spændende oplevelse, men nok mere for os voksne end børnene.

 

 

Der hvor højlandet imponerede os mest, var på den klassiske togtur gennem det smukke landskab fra Ella til Kandy. Wow – det var helt enestående. Vi var blevet anbefalet at købe 1. klasses togbilletter, når vi skulle rejse med børn og bagage. Derudover var der også aircon, hvilket var en lille ekstra luksus. Togturen tog 6 timer og var alle pengene værd.

 

 

 

Nu er vi i Kandy og har i dag været ude at se lidt mere til byen plus oplevet den klassiske Kandy Dance (danseshow med traditionel dans). I morgen går turen tilbage til Colombo-området, hvor vi har et par dage inden, at vi allerede har været på Sri Lanka i de 30 dage, som vores visum holder. Vores næste destination bliver Malaysia, som vi glæder os til at besøge.


8 thoughts on “HØJLANDETS SKØNHED”

 • 1
  Lene on November 8, 2018 Reply

  Hold da op hvor lyder det dejligt og spændende – så mange gode fælles oplevelser I får.
  Også tak for de gode film. Kan ikke huske om jeg har skrevet det, – men Clara synes, at lille Liv er så sej i swimmingpoolen. Clara taler meget om lille Liv og Lille Luna, tænker at det er rart at kunne sige sådan 🙂

  Lidt fra dagligdagen her: Alt vel :-). Vi bor i en etværelses lejlighed til vores hus er færdigt. Der går ca. en måned endnu – forhåbentlig ikke meget mere. Erik tager til Vietnam på søndag, og jeg tager et smut til Tyrkiet på tirsdag. Erik og Bjørn har også noget kontakt i forbindelse med et projekt i Tajikistan, så det er spændende, hvad det bliver til. Det lyder i alt fald langt væk. Jonas og Annette venter barn til maj – så det er en dejlig nyhed. Så alt ved det samme her – arbejde med mange udfordringer, rejser og en til stadighed forøgelse af familien.

  Alt det bedste her fra og fortsat rigtig god tur. Glæder mig til at læse mere.

  • 2
   Kampp Davidsen on November 11, 2018 Reply

   Kære Lene,
   Tak for din hilsen, dejligt med nyt hjemmefra. Vi glæder os til at besøge jer en gang, når vi kommer hjem igen, det lyder som et dejligt hus I har fået købt.
   Hvor hyggeligt med Clara, ja det må være det med, at man ikke er den mindste, så er de andre jo små i forhold til :).
   Lyder spændende at Bjørn og Erik snakker sammen og om der bliver et projekt ud af det 🙂
   Vi er på vej til Kuala Lumpur snart og skal bo der et par dage. Bliver spændende at komme til en storby som den.
   Kh
   Hasse og Charlotte

 • 3
  Karin Jensen on November 10, 2018 Reply

  Hej alle fem, mange tak for de dejlige beretninger, jeg bliver glad hver gang de kommer.
  Det er en sød og sjov video I har lavet ved swimmingpoolen, og også den om dyrene. I er rigtig dygtige alle sammen.
  Hvor ser der dejligt ud på Sri Lanka, og sikke en gåtur I var på, det var rigtig godt klaret, at kunne bestige et lille bjerg, når Liv ikke er større, og flot af Vibe og Nanna at de ikke jamrede over stigningen.

  Men det var da en skrækkelig afrejse I havde fra Afrika, der var godt nok mange forhindringer, det var dejligt at det endte godt, jeg fik helt ondt i maven af at læse det.
  Jeg har været lidt længe om at svare, men nu er jeg taget på højskole, så jeg har lidt fritid i dag, hvor det er søndag. Det er en livsstilshøjskole jeg har fået en masse motion, så jeg er lidt øm over det hele
  Jeg var kørt lidt sur i det hele, så jeg trængte til at der skete noget helt andet, og det gør her, så det er godt.
  Kan I have det rigtig godt i Malaysia, kærlig hilsen Karin

  • 4
   Kampp Davidsen on November 11, 2018 Reply

   Hej Karin.
   Mange tak for din hilsen. Lyder dejligt med højskole, så der kom lidt luftforandring :).
   Ja vi prøver at lave lidt videoer, når vi lige synes vi har tid og lyst. Og Liv er sådan en vandhund, vildt hun kan svømme allerede.
   Turen ud af Afrika var meget hektisk og kunne været endt på en helt anden måde. Vi er trods alt glade for det lykkes at komme med flyet og at vi har haft en fantastisk måned her i Sri Lanka. Nu glæder vi os til at rykke videre til Malaysia, hvor vi starter med nogle dage i Kuala Lumpur.
   Kh
   Hasse og Charlotte

 • 5
  Liane Laustsen on November 10, 2018 Reply

  Kære alle fem,
  Jeg er en veninde og kollega af Rie, som har fortalt lidt om jeres tur og jeres blog her. Hvor ser det bare skønt ud! Jeg læser lidt med netop nu, da jeg selv har en tur planlagt til Sri Lanka til januar 🙂 det ser skønt ud, og jeg bliver mere og mere spændt på hvad det land kan! Jeg håber at I nyder jeres tur og tid sammen! Det tror jeg at alle kunne have godt af at gøre 🙂
  Mange hilsner fra Liane

  • 6
   Kampp Davidsen on November 11, 2018 Reply

   Kære Liane,
   Tak for din hilsen. Det har været et dejligt land at rejse i og landet har budt på meget forskellig natur og oplevelser. Dejligt at du følger med, du skal være meget velkommen. Har du brug for nogle tips eller andet er du meget velkommen til at skrive til vores e-mail kamppdavidsen@gmail.com, så vil vi svare så godt som muligt :).
   Mange hilsner,
   Hasse og Charlotte

 • 7
  Anna Huusom on November 15, 2018 Reply

  Hej Charlotte
  Hvor er det dejligt at følge med i jeres spændende oplevelser. Jeg håber, at I har en dejlig tid hele familien sammen.
  Jeg skal hilse fra en masse fra Lundbeck!
  Mange hilsner
  Anna

  • 8
   Kampp Davidsen on November 17, 2018 Reply

   Hej Anna.
   Tak for din hilsen. Vi har en rigtig dejlig tid og glæder os ofte over, at vi valgte at tage på denne rejse. Nu skal vi være en måneds tid i Malaysia og derefter mødes med familie hen over jul og nytår. Jeg tænker på jer alle sammen en gang i mellem og håber, at det hele går godt i Lundbeck – der er vel altid up’s and down’s :).
   Mange hilsner,
   Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *