FRIVILLIGT ARBEJDE

FRIVILLIGT ARBEJDE

(Billede lånt af Eventure)…

En del af vores rejse har vi ønsket kommer til at indeholde noget frivilligt arbejde. I den travle hverdag vi har nu, er det svært at se sig tid til at engagere sig i meget mere end arbejde, børn, venner, hverdagen, og alle fritidsaktiviteterne. Vi har dog været indsamlere for forskellige organisationer som ‘Læger uden grænser’, ‘Red barnet’ osv., men ønsker nu at engagere os 100% i en periode, hvor hele familien er en del af det. Derudover har Hasse altid ønsket at komme tilbage til Afrika. Han boede 2 år i Mozambique, da han var barn.

 

Derfor er valget faldet på en dansk organisation Eventure, som bl.a. har et projekt i Zambia. Her hjælpes lokale unge til at blive klar til gymnasiet ved at gå på idrætsefterskole et år. Herefter søges sponsorater til alle de unge, så de kan få den bedst mulige start på resten af deres liv. Herudover er der blevet oprettet en børnehave, hvor de lokale børn kan komme hver formiddag, få noget godt at spise, lære engelsk, lege og hygge sig. Projektet rummer selvfølglelig en masse andre gode ting, og der er fx ansat mere end 10 lokale medarbejdere, såsom gartner, handyman og køkkendame. Tjek endelig deres hjemmeside ud (eventure.dk), de har brug for frivillige og sponsorater.

 

Vi har lavet en aftale med Eventure om, at vi kommer derned hele familien og vi glæder os sindsygt meget. Vi tror på, at både vi og børnene får en hel anden indsigt og en masse gode oplevelser med os videre i livet. Næste skridt er at få booket flybilletter og planlagt eksakt, hvornår afrejsedatoen skal være. Vi skal også have fundet ud af hvilke vacciner, som er nødvendige og en masse andet. Mere om det i et senere indlæg.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *