AT VÆRE

AT VÆRE

Efter at have rejst i godt tre måneder, besluttede vi os for at bosætte os i den samme lejlighed i en hel måned. Efter først at have boet i Eventure Zambia, under gode, men dog primitive forhold og derefter turet Sri Lanka i en måned, følte vi, at det var på tide at forsøge at komme ind til noget af det, der fik os afsted på denne rejse. Vi kunne mærke, at vi alle havde brug for en pause fra, at alle måltider skulle foregå under opsyn af tjenere eller på steder, hvor det var svært at komme igennem nogle af de konflikter, som kan opstå under måltider med små børn, uden at genere andre alt for meget.

Vi ville rigtig gerne finde lidt stabilitet og have muligheden for at styre udenom pomfritter og sodavand for en periode. Vi bosatte os derfor på øen Penang i det nordlige Malaysia i en by, som hedder Batu Ferringhi. Byen fandt vi hurtig ud af ikke var noget særligt. Området er en del mere turistet end det vi plejer at gå efter, hvilket betød, at vi ikke brugte det at gå ud specielt meget. Vi fandt et par steder i området vi kunne gå hen, og var på et par småture rundt på øen (bl.a. til Georgetown for at se på street art), men mange dage brugte vi i lejligheden. Da det har været regntid den tid vi har været i Malaysia, var regnen ofte med til at holde os indendørs. Dog fandt vi en lokal beach bar, som kun tog 5 min. at gå hen til. Virkelig hyggelig stemning og ofte med live musik. Her kunne pigerne lege på stranden mens vi kunne få en lille forfriskning.

 

 

Det, at vi var ankommet til et område, hvor by og natur omkring os ikke var noget, som træk synderligt i os, gjorde at vi valgte at bruge meget af tiden på blot “At være”.

Vi var så heldige, at december ramte os og pludselig havde vi virkelig god tid til at få hygget en hel masse omkring de juletraditioner, som vi ikke altid har fået prioriteret i den danske decembertravlhed. For en gang skyld har det været virkelig hyggeligt og afslappet at lave juleklip og hver dag sidde klar hele familien for at se et afsnit julekalender med ungerne.

 

Udover juleklip, blev der brugt en del tid i køkkenet. Vi fik købt os en blender i det lokale supermarked, så der blev eksperimenteret med hjemmelavet blomkålspizzabund, hjemmelavet pasta, diverse smoothies, nicecream osv. Det har været en fornøjelse at have tiden til at prøve lige det af, som vi eller pigerne har haft lyst til. Vi har givet pigerne hver en maddag. Alt fra planlægning, skrivning af indkøbsliste, udvælgelse af varer i supermarkedet, udførelse i køkkenet med hjælp fra os til de stolte ansigter, når maden til sidst skulle præsenteres for hele familien. De elsker deres maddage!

 

 

En af de ting vi har været meget spændte på at opleve undervejs på denne rejse er, hvordan pigernes indbyrdes forhold ville udvikle sig, og hvordan vi som familie ville fungere, når vi skulle være så tæt i et helt år. Vi begynder virkelig at kunne mærke nu, hvordan pigerne i højere grad har en større forståelse for hinandens behov og udfordringer, hvilket betyder at optrappende konflikter oftere bliver løst af dem selv, og at de bliver bedre til at give sig i diskussioner. For Liv er det ikke altid lige let, men hun er også kun lige blevet 3 år, så det er nok meget naturligt. Desuden har vi nydt at indføre morgensamling de fleste morgener. Her får pigerne mulighed for at vælge en sang og bagefter kan de hver udtrykke, hvis der er noget, som går dem på eller ting de synes vi skal lave osv. Morgensamling vil vi forsøge at tage med videre på vores rejse, da vi synes det giver en god start på dagen.

 

 

 

Da vi undervejs i opholdet i Batu Ferringhi havde fået etableret en hverdag, hvilket skete overraskende hurtigt, blev der også virkelig god tid for os forældre til at få reflekteret en masse over, hvordan vi godt kunne tænke os, at hverdagen kunne se ud, når vi på et tidspunkt vender næsen hjem mod Danmark. Det er blevet til nogle virkelig spændende snakke, der involverer alt fra kost, miljøet, tid med familie, fritidsaktiviteter, job, bolig, og ja, ca. alt hvad der har fyldt og kunne komme til at fylde i hverdagen. Overordnet har vi begge et ønske om at kunne leve et liv med ro på hverdagen, hvor der er tid til at dyrke de interesser, som giver lidt sjov/hygge/spænding i hverdagen, men hvor der samtidig er tid til unger og til at bage et rugbrød i ny og næ. Hvordan vi kommer dertil er endnu uvist, men vi håber, at det, at vi allerede har en masse gode ideer og overvejelser kommer til at bringe en masse godt med sig, når vi kommer hjem igen.

 

Efter denne måned er vi nu også rigtig klar til at tage til Thailand, som vi holder virkelig meget af. Det ville være lyv at påstå, at det ikke bliver rart at slippe for opvasken, eller at vi voksne ikke glæder os til Thailands kulinariske herligheder (som Pad Thai, Som Tam Thai eller en af de mange gode supper), som virklig har noget at byde på. På trods af, at det har været en virkelig god og spændende tid her i lejligheden, så har vi også lysten til at rykke videre og opleve andre steder. Og ikke mindst se nogle kendte ansigter hjemmefra, som vi skal holde jul og nytår med.

 

Glædelig jul til alle jer som læser med, uanset hvor i verden I er 🙂


12 thoughts on “AT VÆRE”

 • 1
  Lene on December 17, 2018 Reply

  Fortsat god tur og glædelig jul

  • 2
   Kampp Davidsen on December 17, 2018 Reply

   Glædelig jul dig og Erik oghiæs alle omkring 🙂

 • 3
  Aksel og Oskar on December 17, 2018 Reply

  Vi savner jer!

  • 4
   Kampp Davidsen on December 17, 2018 Reply

   Vi SAVNER også jer! Ses snart 😉

 • 5
  Katrine Dideriksen on December 17, 2018 Reply

  Kære alle fem.

  Hvor er det skønt at følge med i jeres eventyr og hvor er det fedt at I har så meget tid til hinanden og pigerne samt tager hverdagen i DK op til revision. Spændende at følge også når I er hjemme igen.
  Rigtig glædelig jul til jer, hvor i Thailand holder I jul samt nytår?

  Kh. Katrine

  • 6
   Kampp Davidsen on December 17, 2018 Reply

   Hej Katrine.

   Dejligt at høre fra dig. Håber alt er dejligt derhjemme og at I har fået tid til julehygge.

   Vi holder jul og nytår i Khao Lak området. Vi skal bo på et sted som hedder Poseidon. Der holdt vi også jul sidste år og gentager succesen :).

   Hav en dejlig jul og et godt nytår og hils alle omkring.

   Kh alle os

 • 7
  Mads on December 17, 2018 Reply

  Så herligt at følge jer! God jul til jer alle!
  Mh. Mads

  • 8
   Kampp Davidsen on December 17, 2018 Reply

   Tak Mads! Og rigtig glædelig jul og godt nytår til dig. Hils omkring 🙂

 • 9
  Jørgen Thorslund on December 17, 2018 Reply

  Tak for historierne. God tur videre.

  • 10
   Kampp Davidsen on December 17, 2018 Reply

   Tak Jørgen. Og rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og Laila. Hils omkring dig 🙂

 • 11
  Sofie on December 18, 2018 Reply

  Hej allesammen. Rigtig god jul til jer. Vi nyder at følge jeres eventyr.
  Khao lak er skønt. Det børnene husker bedst derfra, er de tynde, sprøde pandekager med nutella eller frugt…( Læs Nutella, de valgte aldrig frugten.) fra en lille madvogn, I kan måske spise sådan én for os?
  Jeg skal hilse mange gange fra Alva. Hun savner Nanna og glæder sig til at lege med hende igen. Kh Sofie

  • 12
   Kampp Davidsen on December 18, 2018 Reply

   Hej Sofie.
   Ja der er skønt i Khao Lak. Haha – Husker godt de der pandekager fra markedet, vi spiser en ekstra mens vi tænker på jer :).
   Nanna savner Alva og klassen, og hun glæder sig helt sikkert til en masse legeaftaler, når vi er hjemme igen.
   Hils omkring og giv familien en stor krammer.
   Kh Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *