EVENTURE VILLAGE

03. September 2018 Zambia 8
EVENTURE VILLAGE

Endelig er vi ankommet til det, som bliver vores hjem de næste 3 måneders tid. Og indtil videre elsker vi det. Turen hertil var lang, men gik lige efter planen. Kaffeplantageturen blev aflyst, da deres pool var gået i stykker, så ville vi hellere til Eventure Village lidt tidligere. Vi fløj fra Zanzibar til Dar Es Salaam i en lille bitte flyvemaskine, hvor der kun var plads til 18 passagerer. Det var en ret vild tur og noget nervepirrende at opleve at sidde i sådan et lille fly, hvor der var udsigt direkte til piloten.

 

 

Vi fløj fra Dar til Mbeya i Tanzania, og det var tydeligt, at allerede her var vi stort set de eneste hvide mennesker. Herfra i en taxa til grænsen ved Nakonde. Denne tur tog et par timer. Det at krydse grænsen gik nemt og forholdvist hurtigt, og da vi stod og ventede på vores visa til Zambia kom en taxamand forbi og spurgte om han skulle køre os til Mpulungu. Han kørte os i ca. 3 timer, hvilken var en lang, men ikke desto mindre interessant tur, hvor huse blev til hytter og tagene mere og mere var af strå. I Mpulungu skulle vi overnatte indtil næste morgen. Her kom en båd fra Eventure Village og hentede os til en sejltur på ca. 45 min, så var vi endelig fremme.

 

 

Vi har fået tildelt den mest fantastiske hytte midt på plottet med udsigt til søen og bjergene; Mott Hut. Familien som startede det hele for snart 10 år siden boede i denne hytte, da de byggede hele stedet op. Vi fik denne hytte (hvor der for øvrigt er både toilet og bad, en luksus de andre frivillige ikke har), da vi har børn med og desuden er blevet en del af lederteamet. De andre frivilige sover i sovesal, så på den måde er vi privilligerede at have lidt tid for os selv som familie om morgenen og ved puttetid, samt i pauserne i løbet af dagen.

 

Det er jo Afrika vi er landet i, og dermed også andre husdyr end vi har hjemme i trygge Danmark. Udover firben, myg, myrer og irriterende fluer, så har vi også haft besøg af op til flere cave spiders, som I kan se på billedet. Vi har fortsat til gode at opleve husslanger og rotter, som også er naturligt her i området. Derudover er der en “regel” om, at før man hopper i søen skal der lige kigges efter krokodiller for at sikre, at der ikke er fare på færde. På trods af at vi kun har været her en uge, har vi dog allerede vænnet os rimelig meget til de nye forhold.

 

 

Børnene trives i stor stil hernede og elsker at gå på opdagelse i området og finde på lege ud fra ingenting andet end deres gode fantasi. De ligner meget hurtigt børnene hernede; store smil og meget bekskidte. Sådan ser vi voksne nu også meget hurtigt ud. Der er også kommet nogle unge frivillige herned nu, som pigerne nyder rigtig godt af. De synes det er så hyggeligt at være med andre end mor og far hele tiden.

 

 

En af dagene gik vi alle en tur i den nærliggende landsby Mbete. Der bor godt 2.000 mennesker, så en forholdsvis stor landsby. Børnene kom valfartende til og vi blev hurtigt omringet. Alle sammen sagde “Msungu”, som betyder “Hvid”, og de pillede ved vores hud og hår. I denne landsby er de nogenlunde vant til hvide, da projektet har kørt nogle år nu, men fortsat er det ikke så tit, at de ser børn, og slet ikke små børn som Liv. I starten synes vores børn, at det var meget spændende og svarede pænt på, hvor gamle de var og hvad de hed. Det blev dog for meget tid sidst, da de blev spurgt for 100 gang.

 

 

Liv kom undervejs op i viklen, da hun var meget træt, så Hasse havde hende på ryggen. Det gav simpelthen så meget opmærksomhed. Dels viklen i sig selv, men derudover at en MAND bar rundt på sit barn. Det havde de dog aldrig set før. Hernede er det sådan, at hvis en mand bærer på sit barn, så er det udtryk for, at han har en powerful woman, og det vil han nødigt have på sig. Stort set alle mænd har derfor aldrig båret på sine børn. Det er derudover normalt at have flere koner og MANGE børn. Og det er helt normalt at slå på både koner og afkom. Flere af dem som er fastansat her på plottet (Eventure Village) spørger dog til, hvordan man kan leve i ægteskab uden at slå på sin kone, og også hvordan man kan opdrage sine børn uden at slå? De ser jo til daglig, at her på plottet er al fysisk afstraffelse forbudt, og vi kan sagtens leve og omgås hinanden i ro og mag, så det sætter tanker i gang hos dem.


8 thoughts on “EVENTURE VILLAGE”

 • 1
  Carla on September 4, 2018 Reply

  Kære Vibe. Dejligt at høre, at I har det godt! Hvor lyder det spændende alt det I oplever. Herhjemme går det også rigtig godt. Vi har faktisk også “farlige” dyr herhjemme – vi har nemlig haft en stor edderkop i huset, og min mor sov ikke hele natten, fordi min far ikke fik slået den ihjel. Så jeg tror, at det er godt, at det ikke er os der er nede ved de dyr I har 🙂 Du kan ellers tro det er fedt at gå i skole, vi lærer en masse og har det rigtig sjovt. I morgen skal vi have idræt for første gang, det er jeg lidt spændt på. Nå, min far siger jeg skal i seng nu, så vi må skrives ved en anden dag. Ha’ det rigtig godt. Knus Carla

  • 2
   Kampp Davidsen on September 9, 2018 Reply

   Hej Carla.
   Jeg savner dig. Vi har også haft mange store edderkopper i huset. Det lyder sjovt med idræt. Jeg skal snart starte i Eventure Care, som er en slags 0. klasse. Jeg håber der er en masse søde børn. Vores hytte hedder Mott Hut og jeg sover i øverste køje.

   Hils alle i 0.c
   Knus fra Vibe

 • 3
  Lise Davidsen on September 5, 2018 Reply

  Skønt at høre nyt fra jer igen. Sikke en udsigt

  • 4
   Kampp Davidsen on September 9, 2018 Reply

   Ja vi klager ikke over udsigten her på plottet. Det er skønt.

 • 5
  Leonora on September 9, 2018 Reply

  Kære Vibe. Hvor er det spændende at høre om jeres oplevelser. Jeg synes dog, det lyder farligt med krokodiller i søen – tror du ikke, du skal lade være med at bade dér – vi bader kun med krokodiller af plastic herhjemme! Jeg savner dig uendeligt! Kærlig hilsen Leonora

  • 6
   Kampp Davidsen on September 13, 2018 Reply

   Søde Leonora. Jeg savner dig. Jeg er lidt bange for krokodillerne, men har ikke set en endnu. Går det godt i skolen?
   Kh Vibe

 • 7
  Leonora on September 21, 2018 Reply

  Hej Vibe. Det går rigtig godt i skolen. Jeg er rigtig glad for at gå der, og selvom jeg savner dig meget, har jeg også fået nye venner. I dag har jeg f.eks. været hjemme og lege hos en fra min klasse, der hedder Dicte og som bor på Ringerbakken! Jeg håber, at du også får nogle gode venner i Afrika. Mange kærlige hilsner Leonora

  • 8
   Kampp Davidsen on September 26, 2018 Reply

   Hej Leonora.
   Det er da sjovt du har fået en ven på Ringerbakken. Og jeg savner altså også dig. Det går rigtig godt her på rejsen. Der bor tre katte og fire hunde her. En af hundene hedder spot og er en hvalp. Jeg går i en afrikansk skole. Kram fra Vibe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *