SVERIGE

SVERIGE

Med tid i kalenderen og overskud i rejsebudgettet stod verden åben for vores fødder. Efter Tyrkiet skulle vi beslutte os for, hvor næste stop på rejsen skulle være. På trods af alle de mange steder vi kunne have taget hen, kunne vi mærke, at der var ét bestemt sted, som trak mere i os end noget andre. Og det endda et sted vi har været så mange gange før, at man skal bruge mange hænder for at tælle det. Vi besluttede os for at tage til vores sommerhus i Sverige.

 

 

Huset i Sverige betyder noget helt særligt for os, og efter mange måneder med nye kulturer og nye lande, var det tid til at drage til de svenske skove, hvor Kalles kaviar og kötbullar (veggie selvfølgelig) trives i bedste velgående. Vores hus i Sverige ligger for sig selv inde i skoven, med en lille å og sø tæt ved.

Som så mange af de andre steder vi har besøgt ville vi nok ikke kunne fortælle om, hvad vi lavede de fleste af dagene. De gik bare, stille og roligt afsted. Nogle af de store forskelle var dog at have en velkendt natur lige uden for døren, som pigerne elsker at lege i, og hvor vi voksne også efter lang tid uden rigtig at have noget praktisk at tage os til, nød at kunne fælde træer og ordne have. Det er blevet klart for os, at på trods af, at det er virkelig fedt at have masser af frihed og mulighed til frit at vælge, hvad dagen skal indeholde, så er der også en masse godt ved at vide, hvad dagen skal indeholde. Som Nanna udtrykte, så var hun begyndt at glæde sig til at komme hjem til skolen, så hun ikke hele tiden skulle finde på ting at lave.

 

 

 

Endnu en gang på vores rejse var vi så heldige at få besøg af velkendte ansigter. Denne gang vores gode venner Jeanette og Ola og deres to børn og Hasses familie. Derudover tog vi en dagstur til Valläsen, hvor vi mødtes med tre vennepar, og tilbragte en god dag med downhill for de voksne og store børn, og udfordrende cykelbaner til de yngre børn.

En anden udflugt vi ikke ville snyde ungerne for var en tur til Astrid Lindgrens Verden, også kendt som Pippiland. Så vi havde en overnatning ved et hyggeligt lille landsted og brugte en hel dag i Pippiland. Vejret var perfekt og det var fedt at se teater om Emil fra Lønneberg og Pippi, samt at komme ind i Puslingens hus.

 

 

Nu er vi tilbage i Danmark og skal stille og roligt til at starte en hverdag op igen. Når vi har fået samlet tankerne, vil vi lægge et sidste indlæg op, som kigger lidt tilbage på hvad vi har fået ud af rejsen, hvad vi har lært og hvad vi tager med os videre.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *