ZANZIBAR

24. August 2018 Tanzania 14
ZANZIBAR

Så er rejsen endelig startet! Det har været utrolig dejligt at få taget hul på vores lange rejse. Vi har alle nydt den første tid og er særligt tilfredse med vores beslutning om at tilbringe den første uge på Pakachi Beach Resort på den østlig side af Zanzibar. Vi er her omgivet af utrolig søde og imødekommende mennesker, der har gjort opholdet virkelig behageligt og afslappet. Vi har haft tid til at træne lidt Swahili, så Hakuna Matata, Jambo og Pole Pole er fra nu af blevet en del af vores ordforråd.

 

 

Vi har mest af alt slappet af ved poolen og i restauranten, og har bevidst ikke haft et alt for stramt program. Det har så givet muligheden for at Nanna har haft tid til at få sig et par venner blandt de andre gæster. På den måde får hun virkelig øvet sit engelsk, da de piger hun har mødt denne uge har været fra hhv. England og Canada. Alle vores tre piger har som sædvanligt charmet sig ind hos personalet, og har fået en masse opmærksomhed fra den side. Så snart vi har været på tur har Liv tit spurgt efter sin “nye store ven”, der er tjener i restauranten.

 

 

Vi har i løbet af ugen været på et par ture på øen. For de af jer der har været på Zanzibar, behøver vi nok bare at sige Prison Island og Spice tour, og så har I sikkert er rimelig god ide om, hvad vi har lavet. Ikke desto mindre har begge ture givet os nogle gode oplevelser. På prison Island så vi kæmpeskildpader, der var op til 194 år gamle, og tanken om, at det måske er en af verdens ældste dyr er lidt fascinerende. På Spice tour besøgte vi en gård hvor, det som navet antyder, blev produceret en masse forskellige krydderier. Vi fik lov til at se, hvordan en masse forskellige frugter og krydderier gror, og fandt blandt ud af, at kanel kommer fra barken af et træ.

 

 

 

Vi har under vores ophold været særligt fascineret af lokalbefolkningen. Hvordan de ofte bruger cykel til at fragte sig rundt og gerne flere på én cykel. Derudover kvindernes meget farverige påklædning, hvordan de bærer ting på hovedet og hvordan de store børn tager sig af de yngre børn. Mange ser meget fattige ud, men de ser glade ud, smiler til hinanden, og sidder i skyggen over et spil dam. Pole Pole.

Nu har vi et par dage foran os med masse af rejsetid, indtil vi når vores desination Eventure Village i Zambia nær byen Mpulungu. Vi glæder os til at finde ud af, om hele turen går uden de store forhindringer – men det er jo Afrika, så lad os se.


14 thoughts on “ZANZIBAR”

 • 1
  Britta on August 24, 2018 Reply

  Hvor er det bare spændende at følge jer og så
  Skønt at Indtil videre bare nyder hi anden og friheden . Inden jeg læste jeres indlæg nævnte først Maja at hun savnede Vibe og dernæst ida.. og jeg overvejede den bedste måde at skrive til jer?
  Glæder os til fortsat at følge med. Kæmpe kram fra os alle 5

  • 2
   Kampp Davidsen on August 25, 2018 Reply

   Hej Britta.
   Ja det har været så skønt at være på Zanzibar i helt lavt gear. Den bedste måde er måske at skrive til vores fælles mail kamppdavidsen@gmail.com. Og ellers hvis vi skal ringe på et tidspunkt, så går Whatsapp bedst i gennem her i Afrika :), der kan man også sende billeder og beskeder..Kram fra os

 • 3
  Jørgen Thorslund on August 24, 2018 Reply

  Kære alle. En stor hilsen fra Kattinge, hvor vi jo må klare os uden jer. Fortsat god rejse.
  Mvh Laila og Jørgen…samt alle de andre.

  • 4
   Kampp Davidsen on August 25, 2018 Reply

   Kære Jørgen, Laila og alle i husmoderforeningen.
   Tak for hilsenen. Vi er jo kede af at gå glip af årets tur, men håber I klarer den uden os :).
   Kh

 • 5
  Lene on August 24, 2018 Reply

  Dejligt at høre at I er kommer godt frem, og at I nyder tiden på Zanzibar. Sikke meget læring og gode oplevelser der er for børnene. De bedste hilsner til jer alle fem her fra Mosede.

  • 6
   Kampp Davidsen on August 25, 2018 Reply

   Hej Lene.
   Tak for din hilsen. Børnene nyder i stor stil, at tingene foregår i et helt andet tempo og de kommer helt sikkert til at lære en masse.
   Hils omkring kh os

 • 7
  Jeanette on August 24, 2018 Reply

  Ih hvor dejligt og så klogt at lande i ferie mode inden i begynder “den nye hverdag”

  • 8
   Kampp Davidsen on August 25, 2018 Reply

   Ja det jo det. Det var den helt rigtige start på vores eventyr :).

 • 9
  Kathryn Ridley on August 25, 2018 Reply

  Hej alle sammen nu har jeg plaget min mor om at få en skilpade fordi den på billedet er så nutet k.h Olivia

  • 10
   Kampp Davidsen on August 25, 2018 Reply

   Virkede det at plage? Har I det sjovt i skolen og går det godt? kh Nanna

 • 11
  Aksel og Oskar on August 25, 2018 Reply

  Jambo piger
  Pole Pole 🙂 🙂 🙂
  ☺️
  Hilsen Aksel og Oskar

  • 12
   Kampp Davidsen on August 25, 2018 Reply

   Hakuna Matata – vi savner jer!

 • 13
  Tine Plambech Rasmussen on August 26, 2018 Reply

  Hej alle fem.
  Ja det er dejligt at man kan sige pole pole og Hakuna Matata i et helt år. Måske man skulle lære lidt af det. Dejligt at læse om jeres oplevelser på Zanzibar. Var der skeletter på Prison Island Vibe . Mormor

  • 14
   Kampp Davidsen on September 3, 2018 Reply

   Det er Swahili, så nu skal vi til at lære et helt nyt sprog Bemba :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *