JUL I VARMEN

JUL I VARMEN

Solen skinnede, der var knapt 30 grader og så var det lille juleaften. Dagen forinden var Claes, Christina og Markus rejst videre nordpå. Og allerede dagen efter på lille juleaften kom Hasses far Bjørn og hans kæreste Hang til Poseidon. De bor i Katmandu og vi havde aftalt at holde jul sammen i Thailand, når nu vi var i ‘nabolaget’.

Vi besluttede at spise på en af strandrestauranterne denne lille juleaften. Vi tog ikke den sædvanlige, som vi havde brugt tid ved den første uge, men tog en lidt længere henne af stranden. Solen var ved at gå ned, og det blev næsten helt mørkt, før vi fik bestilt mad. Frisk fisk og kæmpe store friske rejer.

Da vi kun var en uge inde i rejsen, var børnene stadig lidt tilbageholdende med at smage thailandsk mad, så de fik pomfritter, kogte ris og lidt grøntsager, mens vi andre nød godt af den dejlige krydrede mad. Der var musik i baggrunden og god stemning, selvom vi var de eneste tilbage på restauranten. Nanna spottede, at ejerne af restaurantens pige var på samme alder som hende, og fik via tengsprog en leg i gang på stranden. Det var stort for Nanna, hvor det at snakke med folk hun ikke kender, kan være udfordrende. De løb om kap og byggede slotte i sandet og kommunikerede via håndtegn og få ord. Parret på restauranten spurgte, om vi ikke kom i morgen aften, nu når det var juleaften, men den havde vi en anden plan for.

 

Vi havde nemlig tilmeldt os juleaften på Poseidon. Her skulle andre rejsende deltage udover de venner og familie af huset, som kom forbi. Bjørn havde købt ind til at lave Risalamande, og vi aftalte med køkkenet, at vi kunne få adgang til en gryde og et blus. Om formiddagen hjalp pigerne med at pynte ‘juletræ’. Det var mere i form af en vissen gren, som blev pyntet, men pigerne syntes det var en fest at hjælpe med at hænge alle juletingene op. Da vi var en tur i den nærliggende by om eftermiddagen, så fandt Nanna på, at vi skulle lave pakkeleg, så hun købte nogle forskellige småting (som vi ikke kunne leve uden) i supermarkedet og de blev pakket pænt ind, da vi kom tilbage. Og så sad vi ellers og spiste Risalamande og legede pakkeleg, ligesom hvis vi var hjemme i Danmark, dog med en anden udsigt og en noget varmere temperatur.

 

Ved julemiddagen havde man sit eget bord i restauranten, men der var lagt op til fælles buffet, og så med nogle svenske specialiteter (der var et virkeligt lækkert møkt brød – mums). Og her stod så også det der var tilbage af Risalamanden til stor glæde for nogle af de andre gæster, som også var fra skandinavien.

 

De næste par dage gik med en masse ture i poolen, på stranden (hvor man også kunne få skøn massage – ja det var god afslapning) og så et par enkelte ture ‘ud af huset’ Dels havde vi spurgt vores ‘venner’, som arbejdede nede på den nærliggende restaurant på stranden, om hvor de plejede at tage på markedet og dels havde pigerne lyst til at skulle se skildpadder.

 

Det lokale marked var langt væk fra alle de andre turister, hvilket gør en sådan oplevelse meget sjovere, og måske også lidt mere udfordrende. Det var virkelig sjovt at se det marked, hvor mange af de lokale købte ind til deres restauranter eller til eget forbrug. Vi købte lidt forskelligt frugt (mmh de mangoer, ananas og dragtefrugter man kan få er virkelig gode) og egentligt ikke så meget andet. Nårh jo, pigerne spottede et lille alt-mulig-dimsested, så de skulle da lige have et hårbånd og en lille dukke hver, som jo kostede i nærheden af ingenting. Lige pludselig skulle Vibe tisse, og vi forberedte hende på, at det kunne være nu at ‘hullet i jorden’ blev introduceret. Og rigtig nok – i et stinkende lille hus var der mulighed for at lade vandet på den traditionelle thailandske manér. Vibe var ikke helt tryg ved situationen, og dog skulle hun tisse så meget, at det endte med hun måtte prøve hullet. Det lykkedes og alt var godt.

 

Vi ville jo allerhelst have været en tur ude ved Similan Islands, dog måtte vi sande, at det kunne blive svært med ungerne. De anbefalede ikke at tage afsted med så små børn. Det bedste alternativ til børnenes store fornøjelse (og måske mest deres) blev en tur til Sea Turtle Conservation Center. Stedet ligger på militært område, så vi blev anbefalet at tage pas med, just in case. Centeret er et sted, hvor de rehabiliterer skildpadder og avler dem for at kunne sætte dem tilbage i naturen. Pigernde elskede at fodre skildpadderne med agurker og hyggede sig virkelig ved at gå rundt og kigge på de mange skildpadder i forskellige størrelser. Det var et rigtig fint sted – vi voksne havde dog foretrukket at se dem ude i naturen svømme frit omkring.

 

Dagene ved Poseidon lakkede mod enden, hvilket var trist, da vi virkelig havde haft nogle gode uger. Stedet og omgivelserne havde imponeret os. Det venlige personale ved Poseidon, hvor børnene kunne flakse omkring og hygge sig med kattene, male med kridt på fliserne og swimmingpoolen, hvor Vibe var gået fra slet ikke at ville have hovedet under vandet til nu at turde komme under, og allerede øvede sig på at lære at svømme. Stranden vidste vi også, at vi ville komme til at savne, og de dejlige mennesker, som arbejdede på strandrestauranten.

 

Da vi fortalte dem på restauranten, at det var vores sidste aften, før vi ville drage videre, så sagde de vent et øjeblik. De gik ud i baglokalet og fandt to lanterner frem. Det var blevet mørkt, og da de tændtes og vi gav slip på dem, steg de smukt til vejrs op og væk fra stranden. Det var den perfekte afslutning, før vi drog videre næste morgen mod øen Koh Yao Noi.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *