Ø-HOP

Ø-HOP

Hjemmefra havde vi tænkt, at vi gerne ville finde et sted i Thailand, og evt. blive der i en længere periode. Vi har været så heldige at få en del besøg fra Danmark, hvilket har gjort, at vi har rejst lidt mere rundt end først planlagt. Det har til gengæld åbnet op for muligheden for at opleve en del forskellige øer med forskellige stemninger og målgrupper. Vi har fundet ud af, at en ø ikke bare er en ø, men at vi får en ny oplevelse eller en ny ‘ferie’ i rejsen for hver ø vi tager til.

 

 

Koh Kho Khao – Her var vi en uge med Charlottes søster og hendes familie. Den ligger lidt nord for Khao Lak og med kun en 5 minutters sejltur over, var det meget nemt at komme dertil. Vi havde fundet et meget afslappet sted, hvor bordene i restauranten var fordelt udover det bløde sand, hvilket gav en fed og afslappet stemning. Der var lange tomme hvide sandstrande, helt uberørte og meget smukke. Vi fik introduceret scooter, hvilket det var den perfekte ø til, da der stort set ingen trafik var. Downside var meget høje priser alle steder. Faktisk den dyreste ø, vi har været på.

 

 

Koh Samui – Efter et par timers sejltur fra fastlandet ankom vi til Koh Samui. Her var vi i to uger. Dels AirBnB og dels lukushotel (i vores optik), hvor vi var på hotellet var sammen med Mads og Cecilie, som vi mødte i Eventure i Afrika. Det er en stor ø med mange mennesker og meget trafik. Meget turistet i den forstand, at folk kommer hertil for et par uger, hvor de vil have strand, mad, tattoos og en masse at drikke. Vi fandt dog også ud af, at et ophold bliver, hvad man selv gør det til. Vi drejede udenom alt for meget af det, som andre turister valgte og i stedet fandt vi nogle steder, hvor stemning og mad passede rigtig godt til os. Blandt andet et yogasted, som hedder Vikasa.

 

 

De havde den vildeste udsigt og den bedste restaurant. Virkelig virkelig lækker mad. Vi havde lyst til at købe alt på menukortet. Vi kørte også rundt på scooter nogle dage, her skulle vi holde tungen lige i munden, da trafikken var heftig (i hvert fald sammenlignet med Koh Kho Khao). Vi fandt bl.a et lille sted midt på øen, hvor ikke mange turister fandt hen. En lille gåtur og vi var ved et smukt vandfald.

 

 

Koh Tao – 3 dage blev det til på Koh Tao, som ligger smukt på østsiden af fastlandet. Et par timers sejltur fra Koh Samui. Vi kom her primært for at prøvedykke, da det skulle være et af de smukkeste og bedste steder at gøre det i Thailand. Den flotteste strand med helt krystalblåt vand strakte sig på vestsiden af øen. Nanna og Charlotte prøvedykkede fra stranden, hvor de lærte alle de vigtige informationer for at kunne dykke. Nanna frøs til sidst for meget, men Charlotte tog et prøvedyk med instruktøren fra stranden og ud til koralrevet tæt på. Hasse tog en hel dags dykning fra båd med to prøvedyk. Først et prøvedyk ned til 10 meters dybde og herefter et dyk, som var 12 meter nede. Vi oplevede begge at se store farverige fisk og bare hele den der wow-oplevelse ved at kunne holde sig under vandet og udforske livet under overfladen.

 

Billede lånt fra Google Maps

 

Det var en stor oplevelse for os alle. Vi syntes, at øen havde en god stemning. Mange afslappede hæng-ud steder med unge mennesker, høj musik og en masse øl.

 

 

Koh Chang, Ranong – I den helt anden ende af skalaen finder vi denne ø på vestsiden af Thailand helt op af Myanmar. Her har masseturismen ikke fundet til endnu. Vejen dertil fra fastlandet foregik via longtail-boat og tog et par timer, da den lagde til ved alle bungalows undervejs for at give dem proviant, som de havde bestilt og for at sætte folk af på vejen. På Koh Chang har man kun elektricitet via solpaneler, og derfor havde vi ingen strøm på nær fra solnedgang til solopgang. Der var folk, men langt størstedelen af disse folk var en form for fastlæggere, der var der alt fra nogle måneder til hele sæsonen på 6 måneder hvert år. Mange af disse mennesker kom netop til denne ø for at slippe for stress og jag, og slappe fuldstændigt af for en tid. Det må siges, at vi også oplevede denne ro, som en meget positiv ting og faldt endnu mere ned i gear (er det muligt, haha). Der var simpelthen ikke noget at tage sig til andet det vi elsker; hænge ud ved havet, bade, gå ture og tage én time af gangen.

 

 

Udover meget lidt elektricitet, så eksisterede der heller ikke glas i vinduerne i vores bungalow. Der var åbent for fuld udblæsning hele døgnet. Det skulle vi lige vænne os til mht. myg og andre ‘søde’ dyr. Desuden skulle man se langt efter et varmt bad. Helt uden aktivitet var Koh Chang dog ikke. Vi fandt en café ejet af en tysk kvinde med en thailandsk mand. Udover caféen (som serverede rugbrød med ost), så havde manden en lille tattoo-biks, som den eneste på øen. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at både Hasse og Charlotte havde tænkt på en lille tatovering hver, som på den ene eller anden måde symboliserer denne rejse. Og ja, begge sprang på muligheden for at få en ægte thailandsk bamboo tatovering. Spændende sager!

 

 

Nu er vi på vej mod Koh Lanta og Koh Mook i den sydlige del af Thailand. Vi har hørt og læst en del om dem og er spændte på, hvad de kan hver for sig.

Øerne vi har besøgt har sine fordele og ulemper afhængigt af, hvad man mest er til. På en måde kan det siges, at autentiteten versus aktiviteter er en stor del af valget af ø.

 


6 thoughts on “Ø-HOP”

 • 1
  laila olsen on February 6, 2019 Reply

  Hej til jer alle 5. Det er spændende at følge jer og både høre om de steder i besøger samt personlige refleksioner. Dejlige billeder som jo giver længsel her i det meget grå Danmark. Vi har dog også noget godt i vente da vi rejser på en guidet natur-tur til Sri Lanka om en uge. Vi håber at de formår at styre turismen samt deres egen håndtering af skrald. Det er jo meget op i tiden, og med rette, at have fokus på den dårlige håndtering af affald, ikke mindst plastik, og ved selvsyn oplevede vi at Filippinien virkelig havde et problem. Alt vel her i Himmelev hvor vi fortsat nyder tilværelsen som bestemt heller ikke er præget af stress og jag !!! KH Laila

  • 2
   Kampp Davidsen on February 8, 2019 Reply

   Hej Laila.
   Vi glæder os meget på jeres vegne over jeres tur til Sri Lanka. Der bød vi virkelig at være. Udover at se blåhvalen, så kunne vi rigtig godt lide byen Ella. Der håber vi, at I får mulighed for at komme til og få vandret lidt. Vi ønsker jer en super god tur.
   Kh os alle

 • 3
  Fie on February 7, 2019 Reply

  Og hvor er der så et billede af jeres nye kropsudsmykninger??

  • 4
   Kampp Davidsen on February 8, 2019 Reply

   Det er hermed sendt til dig 🙂

 • 5
  blog on April 5, 2020 Reply

  Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless,
  just wanted to say wonderful blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *