DOWN UNDER

DOWN UNDER

Før vi rejste hjemmefra havde vi få planer for, hvordan vores rejse skulle udvikle sig. Vi vidste, at vi skulle forbi Zambia og at vi gerne ville til Thailand, men derudover var der ikke noget, der var fastlagt. Undervejs på vores rejse er der derfor sket mange gode ting, som ikke har været planlagt, men samtidig er vi også blevet udfordret fra tid til anden. Vores tur til Australien var bestemt ikke på programmet hjemmefra, og selvom vi, fornuftige som vi er, har tegnet os en rejseforsikring havde vi ikke planer om, at den skulle i brug. Nu er vi dog rigtig glade for, at vi har den med i lommen.

 

 

Havde vi skulle på en tur til Australien med udgangspunkt i Danmark havde vi nok også planlagt, hvor vi skulle hen, hvad vi skulle se, og hvor vi skulle sove. Dette besøg down under har dog været præget af dag til dag planlægning, hvor vi har kunne mærke efter, hvad vi havde lyst til på dagen og kørt derefter. Australien har indtil videre været super fed! Vi har virkelig haft en god tid her og har oplevet noget natur og dyreliv, som er helt anderledes end det, vi ellers har været udsat for på vores tur. Derudover har det været skønt at have eget transportmiddel og eget køkken, samt at komme til et land, hvor alt bare fungerer og der kan betales med VISA overalt.

 

 

Vi var fra start meget opsatte på, at vi gerne ville finde en kænguru, og opleve den uden for fangenskab. På det tidspunkt kendte vi dog slet ikke til dyreliv i Australien, udover at vi havde hørt, at vi skulle passe på farlige slanger og edderkopper. Det vidste sig, at det aller første sted vi parkerede vores campervan for overnatning, var en campingplads, hvor en stor flok kænguruer havde tilhørsted. Der blev gjort store øjne fra os alle 5, da vi pludselig så kænguruerne hoppe rundt på legepladsen, og rundt om vores vogn. Vi fik endda vovet os hen for at røre ved en af dem. God start på turen, og allerede en af de kendte australske dyr var spottet. Herefter fandt vi ud af, at koalaer og wombats ligeledes ville være sjove at se på turen. Vi har derfor i søgen efter disse både været forbi en ø, som hedder Raymond Island, hvor koalaerne nærmest bor i folks forhaver, og forbi Wilsons Promotory, hvor der udover en helt utrolig natur med det smukkeste landskab, var gode chancer for at se wombats ved mørkets frembrud. Og til alles store begejstring, ikke mindst pigerne, så lykkedes det at få set begge dele. Udover de endemiske arter har vi også haft stor glæde af en masse flotte papegøjer, samt en rigtig fed tur på havet, hvor vi så en hel masse legesyge delfiner.

 

 

De mange gode udsigter, og den flotte natur vi har oplevet i Australien, må vi nok indrømme ikke har vækket ligeså stor begejstring hos pigerne, som det har hos den mere voksne del af familien. Men der skal være noget for alle, så derfor har vi også besøgt flere steder, hvor vi primært har været der for en god udsigt, og en god gåtur. Ofte finder børnene en god leg, og imens kan strande/bjerge/klipper/grønne vidder eller hvad det måtte være nydes og beundres. Vi har dog også, for at skabe lidt aktivitet og motivation på gåture genoptaget Geocaching, da det er noget pigerne synes godt om, og på den måde bliver det en god tur for alle parter.

 

 

Så var der det med rejseforsikringen. Den kan være lidt irriterende at skulle bruge penge på, men når man en sjælden gang imellem får brug for den, så er den utrolig rar at have. Liv var desværre så uheldig at hun, da hun skulle hoppe ned fra et træ, landede forkert på foden og har nu brækket venstre ankel to steder. Vi har derfor brugt en del tid på hospitalet, og Liv har fået sit ben i gips. Hun klarede det rigtig flot på hospitalet, men det var svært med alle de fremmede mennesker hun ikke forstod, så hun var vældig glad, da vi kunne komme derfra igen. Det brækkede ben har nu også haft den konsekvens, at vi kommer til at holde lidt pause fra camperen og har tjekket os ind i en hytte på den campingplads, som vi er på nu. Efter at have været meget på farten de første to uger, har vi nu besluttet, at vi må sætte tempoet lidt ned, have flere dage, hvor vi ikke kører og derfor være lidt længere hvert sted.

 

De næste par dage ser vi frem til, at Hasse skal en tur på MTB, Charlotte skal ud at spise med en veninde og vi skal alle ind at opleve Melbourne, og se hvad den har at byde på.

 

En tåget dag ved Great Ocean Road og De 12 Apostle. Vi var trods tågen blæst væk af begejstring over, hvor enestående det er.


4 thoughts on “DOWN UNDER”

 • 1
  Lene on March 21, 2019 Reply

  Dejligt at høre fra jer. Rigtig god bedring til Liv, det var da også så uheldigt. Fortsat god tur. Måske vi mødes i Tyrkiet rigtig mange hilsner til jer alle . Lene

  • 2
   Kampp Davidsen on March 22, 2019 Reply

   Hej Lene,
   Ja det var så uheldigt. Sammenlignet med hvad de ellers render rundt og laver, havde vi slet ikke set faresignaler her.
   Det ville da være hyggeligt :).
   Kh os

 • 3
  Ida❤️ on March 23, 2019 Reply

  God bedring med Liv og tak for alle de fantastiske fortællinger og billeder ❤️

  • 4
   Kampp Davidsen on March 23, 2019 Reply

   Det er så lidt :). Tak hun er allerede lidt træt af ikke at kunne bevæge sig som hun plejer, så det bliver nok lidt svært for hende at skulle være så stille fysisk så længe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *