DE STORE ELEFANTER

DE STORE ELEFANTER

Da vi planlagde denne 3-ugers tur til Thailand hen over jul og nytår, vidste vi endnu ikke, at det blev en generalprøve til vores lange rejse til sommer. Om ikke andet blev det en udemærket prøvelse på, om vi kunne fungere meget tæt som familie over lægnere tid, uden at rive hovederne af hinanden. Vi havde planlagt turen sammen med vores venner Claes og Christina, som havde deres søn Markus med, som er på alder med Liv.

 

Vi havde hjemmefra booket plads på stedet Poseidon Bungalows, en times kørsel nord for Phuket lufthavn helt ud til havet. Poseidon har eksisteret i 30 år og består af både sten- og træhytter. Ikke noget prængende, men nok til os. Poseidon ligger i jungle, hvilket betyder en del larm fra insekter og andre dyr, men det vænnede vi os hurtigt til. Swimmingpoolen blev børnene hurtigt glade for og skulle i den hver eneste dag, men blot nogle hundrede meters gågang fra hytten var vi nede på den smukkeste strand. Og da vi boede et stykke væk fra alle de fancy resorts, så havde vi stort set stranden for os selv. Her var vi nede ret ofte. Børnene kunne lege frit, vi kunne bade, hygge, drikke kolde mangolassi eller spise noget utroligt lækkert mad på The Rock Beach Bar & Restaurant. Vi blev hurtigt vilde med Pad Thai (nudler og lidt grønt) og Som Tom Thai (grøn papaya-salat). Var vi dernede over Livs lur, så blev hun puttet i skyggen og sov dejligt med frisk luft om ørerne.

 

Den eneste aktivitet vi havde booket hjemmefra var en tur til Phang Nga Elephant Park. Gratis er det ikke, men det er det hele værd. Her værner de om elefanterne og har ofte reddet dem fra hårdt arbejde eller et liv som hotelelefant. Vi betalte for en familiedag, hvor vi i ca. tre timer fulgte en elefant. Vi havde en guide med os, som fortalte om elefanten, dens fortid og dens fremtid. Den hed TangThai, var 11 år og gravid på 22. måned. Dens Mahout (dens tilknyttede person) var kun 18 år gammel og fra nabolaget. Han var hver dag kommet forbi elefanterne og havde hilst på dem. Da han fyldte 18 år, meldte han sig som Mahout. Dette er ofte noget man gør for livet, så det var meget tidligt han valgte dette. Dog var han så fast besluttet på, at det var det han ville, så han blev en del af holdet og Mahout for TangThai. Før TangThai kom til Phang Nga Elephant Park havde den været hotelelefant og når den ikke lige skulle optræde, var den lukket inde i et meget lille bur :(. Den havde pga. sine traumer fra tidligere udviklet en tendens til at stå og svinge hovedet fra side til side, igen og igen og igen. TangThai var en skøn elefant, som vi fik lov til at give bananer – masser af bananer. Den var meget kræsen, så den valgte kun at tage de modne bananer ind i munden – resten smed den ind mellem benene. Til sidst, når hele kurven var tom, så valgte den alligevel at snuppe de grønne bananer. Pigerne synes det var sjovt at give bananer direkte til dens snabel og alle var modige nok til at prøve.

 

Herefter kunne man få lov til en kort tur på elefantens ryg. Kun et par minutter og på den bare ryg. Elefanten kunne mærke at pigerne sad lidt mere ustabilt og derfor lagde den ørerne omkring dem, så den sikrede sig, at børnene ikke faldt af.

       

Efter TangThai havde fået mad, vi havde reddet på den og den havde holdt en pause, så var det tid til dagens badetur. De to store piger og Hasse tog badetøj på, og så var det ellers en tur i vandet med elefanten. TangThai var glad for vand og hyggede sig med, at pigerne skrubbede dens ryg. På et tidpsunkt sagde dens Mahout, at den skulle tage vand i snablen og sprøjte på Nanna til stor morskab for os andre – knapt så meget hende. Vi sluttede dagen i Phang Nga Elephant Park af med en dejlig Thai frokost i smukke omgivelser. Så var pigerne ellers også klar til at komme hjem i poolen.

 

Efter en uge med godt selskab, rejste Claes og Christina videre (til lidt mere luksus over julen), hvor vi valgte at blive en uge mere på Poseidon.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *